Finn Guild

Finn Guild

Finn Guild – Tervetuloa Finn-Guild Discussion Forumiin. Jos haluat lähettää viestin, rekisteröidy ensin. Se, samoin kuin viestien lähettäminen, ei maksa mitään. Jos tarvitset apua, klikkaa tästä. (HUOM: Finn-Guildin jäsenyys auttaa mutta ei ole välttämätön, kun rekisteröidyt tämän palstan käyttäjäksi. Liity Finn-Guildin jäseneksi sivustollamme finn-guild)

ajankohtaista Tapahtumia uutisia
Tammitarjous Finnairin lennoille – Helsinki-Lontoo-Heathrow menopaluu alkaen 227 euroa

Kysy tarjoushintaisia yhteyksiä myös Turusta ja Tampereelta.
Säännöt: Hinta sisältää verot. Palvelumaksu 56 Euroa per henkilö. Matkustusaika: tammikuu 2006. Varaukset joulukuun 2005 aikana. Minimiperilläoloaika 3 yötä tai la/su yö. Maksisimiperilläoloaika 7 päivää. Hinnat koskevat vain uusia varauksia. Tarkista lasten ja vauvojen lippujen hinnat.

Finn-Guildin apurahat
Apurahat opiskelijavaihtoon ovat haettavissa 31.1.2006 mennessä. Jos asut vakituisesti Suomessa, opiskelet Britanniassa ja olet Finn-Guildin jäsen, voit anoa apurahaa. Sama toimii toisinkin päin: jos asuinpakkainasi on Britannia ja opiskelet Suomessa – ja olet jäsen – voit anoa Killan apurahaa.

Finn-Guild Scholarships
The closing date for applications. If your permanent address is in Britain and you plan to study in Finland – or study there already – you can apply for a grant, provided that you are a Finn-Guild member. This works also the other way round: if your permanent address is in Finland and you study in the UK, you are welcome to apply.

YLE TV1
Hyvän joulun terveiset on Suomen Yleisradio/TV1:n perinteinen jouluohjelma, joka lähetetään jo kuudetta kertaa. Ohjelma välittää ulkosuomalaisten joulutervehdyksiä Suomeen.
Oman joulutervehdyksesi voit lähettää esimerkiksi kamerapuhelimella tai sähköpostilla osoitteeseen. Mikäli käytössäsi on esimerkiksi videokamera, voit myös videoida jouluterveisesi ja lähettää ne meille. Noin minuutin mittaisessa tervehdyksessä pyydämme kertomaan muun muassa kuka tai keitä olette, miten otatte joulun vastaan ja keitä haluatte muistaa joulutervehdyksellä. Voit myös lähettää jouluterveisesi postikortilla tai kirjeellä. Osoitteemme on Hyvän joulun terveiset, PL 91, 000240 Yleisradio, Finland.
Meille saapuneesta postista poimimme viestit jouluaaton lähetykseen. Terveiset kootaan myös ohjelman sivustolle, missä kaikki saapunut posti on nähtävissä.
Ulkosuomalaisten hyvän joulun terveiset lähetetään Suomessa TV1:n suorassa lähetyksessä jouluaattona 24.12. kello 15.30-16.00. Tämä lähetys on nähtävissä internetissä heti suoran lähetyksen jälkeen.
TV Finland välittää ohjelman satelliittilähetyksenä Suomen ulkopuolelle. TV Finlandin kautta välitetään myös illan toinen lähetys kello 19.25-20.30. Lisätietoja TV Finlandin näkyvyydestä löydät osoitteesta.
Kaikki joulutervehdykset ovat nähtävissä aaton lähetyksen jälkeen internetissä osoitteessa. Samasta osoitteesta löytyy lisätietoja ohjelmasta sekä terveisten lähettämisestä.
Pyydämme lähettämään jouluntoivotukset ajoissa, jotta kaikki terveiset ehtivät varmasti internetsivuille nähtäväksi. Otamme postia vastaan heti. Postitse saapuvien terveisten tulee olla perillä viimeistään perjantaihin 16.12. mennessä.

Itsenäisyyspäivän aukioloajat
Finn-Guildin ja Guild Travelin toimistot sulkeutuvat tiistaina poikkeuksellisesti jo kello 12. Hyvää itsenäisyypäivää!

Suomen taidot koitoksella: Yleiset kielitutkinnot Lontoossa
Vuosittaisen Lontoossa tehtävän suomen yleisen kielitutkinnon viimeinen ilmoittautumispäivä lähestyy: Finn-Guildin organisoimaan kokeeseen otetaan ilmoittautumisia vastaan 29. syyskuuta asti (ilmoittautumislomake). Koe pidetään Westministerin yliopiston tiloissa.

Tervetuloa Britanniaan – tietopäivä uusille maahanmuuttajille!
Mikä ihmeen NHS ja GP?
Onko työntekijällä oikeuksia?
Mitä Suomi-tahoja toimii Britanniassa?
Miten muutto vaikuttaa parisuhteeseen?
Miten sopeutua uuteen asuinpaikkaan?
Haluatko vinkkejä työnhakuun ja arkielämän pikkuhankaluuksiin?

Jokavuotinen Finn-Guildin ja Lontoon suomalaisen kirkon järjestämä tietopäivä sopii myös jo hieman pidempään Britanniassa asuneille.Tapaa muita maahanmuuttajia, kuule asiantuntijoiden alustuksia ja vaihda kokemuksia ja mielipiteitä.

Tervetuloa, Hanna!
Hanna Lähtevänoja, Finn-Guildin uusi opetusvastaava, aloittaa työt 30. elokuuta. Hanna valittiin tehtävään syyskuussa pois siirtyvän Eeva Salomaa-Jagon tilalle.

Hanna on nuori suomen kielen maisteri ja valmistelee parastaikaa väitöskirjaansa Hesingin yliopistossa. Hänellä on työkokemusta mm. toimittajana, ja hän on suorittanut S2-opinnot ja opettanut suomea vieraana kielenä. Opettamisen Hanna sanookin aina olleen itselleen mieluista.

Tulevassa tehtävässään Hanna vastaa Killan opetustoimintaan liittyvistä tehtävistä kuten suomen kielen kurssien ja tutkintojen järjestämisestä. Myös Suomi-koulujen toiminnan tukeminen on tärkeä osa tätä työtä.

Konsulin kirje kansalaisuusasioista
Heinäkuussa Suomeen palaava konsuli Arja Vanhala muistuttaa täällä asuvia suomalaisia uuden kansalaisuuslain antamista mahdollisuuksista. Hän muistuttaa myös ilmoitusmenettelyn määräajan umpeutumisesta vajaan kolmen vuoden kuluttua. Sen jälkeen Suomen kansalaisuutta on anottava, ellei ole saanut sitä syntymälahjana.

Samalla hän kiittää suomalaisyhteisöä miellyttävästä ja muistorikkaasta ajasta sekä toivottaa kaikille hyvää jatkoa.

Uusi toimisto toimii jo!
Melkein kaikki Killan tavarat on nyt siirretty Rotherhithesta uuteen Mornignton Crescentin toimistoon. Guild Travelin kassakaapin ja Killan suuren arkistokaapin siirtämiseen eilisessä kuumuudessa hikoilleilla muuttomiehillä ei kuulemma ollut enää voimia. Sen ymmärtää, sillä lämpötila oli n. + 30C, vanha toimisto 3. kerroksessa, hissittömässä talossa. Lupasivat tuoda puuttuvat kappaleet maanantaina

Puhelimet ja tietokoneet toimivat jo. Ota tästä uudet puhelin- ja faksinumerot:FG
-Finn-Guild
-Guild Travel ltd
-yhteinen faksi
-Tulosta uudet tiedot tästä (pdf)
Henkilökunnalla on vielä paljon järjestelemistä, mutta uusi toimisto näyttää jo nyt oikein mukavalta: siellä on enemmän tilaa, ja viileää kuumallakin ilmalla. Olemme lähellä Lontoon keskustaa, vastapäätä Mornington Crscentin maanalaisen asemaa, kivenheiton päässä Camden High Streetiltä. Sisäänkäynti on Arlington Roadilta. Tervetuloa käymään!

Muuttouutisia Killasta
Killan toimiston muutto lähestyy: uutta paikkaa Mornington Crescentillä kunnostetaan parastaikaa, ja muuttomiehet ilmestyvät vanhaan toimistoon ensi viikolla.

Uusi osoite on 1 A Mornington Court, Mornington Crescent, London.
Olemme siis ihan vain kivenheiton päässä Mornington Crescentin maanalaisen asemalta.

Myös puhelinnumerot muuttuvat, ja tämänhetkisten tietojen mukaan uudet numerot ovat nämä: Finn-Guild
Nyt peukut pystyyn, että kaikki systeemit toimivat uudessa paikassa maanantaina 20. kesäkuuta.

Miksi muutamme? Lontoon Suomalaisen Kirkon kiinteistö Albion Streetillä suljetaan 26. kesäkuuta peruskorjauksen vuoksi ainakin vuodeksi. Koska Finn-Guild ja Guild Travel tarvitsevat enemmän toimistotilaa kuin kirkolla olisi tarjota remontin jälkeen, Killan johtokunta päätti muuttaa toimiston pysyvästi suurempiin tiloihin. Yhteistyön toivotaan jatkuvan entiseen malliin.

Tällä palstalla kerrotaan lisää muuttouutisia sitä mukaa kuin asiat edistyvät.